Lid worden

VOTOB is een branchevereniging die 17 aangesloten tankopslagbedrijven in Nederland een stem geeft. Van transport tot etenswaren; van energie tot duurzame brandstof; de tankopslag levert de ‘brandstof voor de motor van de Nederlandse economie’. Dit is de hoofd-boodschap die de branche steeds uitdraagt.

VOTOB is een vereniging met tankopslagbedrijven die onderling concurreren. De vereniging houdt zich daarom uitsluitend bezig met onderwerpen waar een gemeenschappelijke aanpak nodig is, zoals die op het gebied van duurzaamheid en veiligheid.

Wat doet VOTOB?
VOTOB vertegenwoordigt de tankopslagsector in het contact met lokale, regionale, landelijke en Europese beslissers. Bijvoorbeeld in discussies over het ontgassen van binnenvaartschepen, over veiligheid bij BRZO-bedrijven en het goed bereikbaar houden van havens. Ook organiseert de VOTOB geregeld bezoeken van Tweede Kamerleden aan de terminals zodat politici een gebalanceerd beeld van de sector krijgen.

Via onze Europese brancheorganisatie, FETSA (Federation of European Tank Storage Associations), is VOTOB betrokken bij Europese onderwerpen als het EU Concessiebeleid, de zeehavenpolitiek, de REACH-verordening en de herziening van het ‘Best Reference Document op- en overslag’. Daarnaast is VOTOB lid van VNO-NCW en geassocieerd lid van de VNCI.

Duurzaamheid en Veiligheid
VOTOB biedt de leden een breed palet aan diensten op het terrein van duurzaamheid en veiligheid. Zo biedt de branche haar leden een speciaal programma (CARUSO) voor de berekening en registratie van luchtemissies en is er in de afgelopen periode een Safety Maturity Tool ontwikkeld om de veiligheidssituatie bij aangesloten tankopslagbedrijven te verbeteren. 

Leden spelen actieve rol
De VOTOB-leden zijn actief betrokken bij de positiebepaling van de brancheorganisatie, op alle niveaus. Zo organiseert VOTOB naast de reguliere ledenvergaderingen, vergaderingen van de werkgroep Milieu & Veiligheid, de werkgroep Douane en de werkgroep Logistiek. Daarnaast leveren de VOTOB-leden de voorzitter en een inhoudelijk expert voor de werkgroep ‘herziening PGS29’.  Deze actieve houding van de leden is een belangrijke voorwaarde voor het goed functioneren van de vereniging.

Ook lid worden?
Wilt ook u lid worden van branchevereniging VOTOB? Stuurt u dan een mailtje naar info@votob.nl dan nemen we zo snel mogelijk contact op.