Coronahandreiking voor werkgevers

Het nieuws en de dreiging van het coronavirus neemt ook in Nederland toe. Dit betekent dat steeds meer bedrijven met maatregelen komen om de bedrijfscontinuïteit te borgen en besmetting binnen de organisatie tegen te gaan. De meest actuele adviezen van het RIVM zijn hierin leidend.

Naast het RIVM hebben verschillende organisaties en instellingen inmiddels tips, adviezen en maatregelen getroffen. VNO-NCW, MKB-Nederland en AWVN hebben daarom een coronahandreiking voor werkgevers opgesteld. De handreiking is een compilatie van de aanpak van verschillende ministeries en bedrijven, o.a. het ministerie van Buitenlandse Zaken en het Europees Economisch en Sociaal Comité van de Europese Unie in Brussel. 

Wat staat er in de handreiking:

  • hygiënische maatregelen
  • bedrijfscontinuïteit
  • binnen- en buitenlandse (dienst)reizen
  • de rol van de bedrijfs- en huisarts
  • thuiswerken
  • arbeidsrechtelijke consequenties

Hennie Holtman is binnen VOTOB de contactpersoon m.b.t. Corona.  Voor eventuele vragen kan met hem contact opgenomen worden via: holtman@votob.nl

FacebookTwitterLinkedIn
Meer Nieuws
Nieuws | Geen categorie

Nieuwsbrief Veiligheid Voorop

Veiligheid Voorop geeft enkele malen per jaar een nieuwsbrief uit. Hierin leest u de laatste stand van zaken over activiteiten waar Veiligheid Voorop bij betrokken is.

FacebookTwitterLinkedIn
Nieuws | Veilig

Richtlijn Productacceptatie in Chemische Logistiek Magazine

In de laatste uitgave van het Chemische Logistiek Magazine geeft Pehr Teulings een toelichting over de door VOTOB en haar leden ontwikkelde Richtlijn Productacceptatie. Er wordt ingegaan waarom deze ontwikkeld is, wat de richtlijn inhoudt en wat de te nemen stappen zijn in het productacceptatieproces.

U leest het artikel hier.

Eerder sprak de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) al zijn complimenten uit aan VOTOB en haar leden voor het opstellen van strenge richtlijnen voor het veilig en verantwoord aannemen van producten middels o.a. de Richtlijn Productacceptatie. Deze afspraken gaan verder dan de regelgeving. Het gaat over wat goed is voor mens en milieu. VOTOB toont hiermee haar maatschappelijke verantwoordelijkheid, aldus de ILT.

Voor meer informatie rondom de Richtlijn Productacceptatie kan contact opgenomen worden met Pehr Teulings via teulings@votob.nl en voor de bijbehorende opleidingen van VOTOB Academy via info@votobacademy.nl.

FacebookTwitterLinkedIn
Nieuws

Nieuwe IMO-wetgeving persistent floaters

Per 1 januari 2021 wordt de nieuwe IMO-wetgeving van kracht inzake persistent floaters.

FacebookTwitterLinkedIn