Nieuwe IMO-wetgeving persistent floaters

Per 1 januari 2021 wordt de nieuwe IMO-wetgeving van kracht inzake persistent floaters. Dit heeft gevolgen voor diverse partijen. Schepen die producten gelost hebben met een bepaald kenmerk* moeten namelijk per 1 januari a.s. pre-washen in de haven van lossen. Ook het waswater moet in deze haven worden ingeleverd.

Om alle betrokken partijen te informeren over hun verplichtingen, heeft het Havenbedrijf Rotterdam samen met een aantal andere partijen, waaronder VOTOB, een flyer en een flow chart opgesteld. In de flyer wordt voor de verschillende partijen (zoals handelaren, leidinggevenden, agentschappen, terminals en de haven van Rotterdam) aangegeven wat zij kunnen/moeten doen. In de flow chart worden de te volgen stappen in de verschillende situaties aangegeven. Beide stukken kunnen breed gedeeld worden.

Flyer Havenbedrijf Rotterdam 
Flow chart Havenbedrijf Rotterdam 

*In de pdf zijn alle persistent floaters met een gele arcering aangegeven.

FacebookTwitterLinkedIn
Meer Nieuws
Nieuws | Geen categorie

Nieuwsbrief Veiligheid Voorop

Veiligheid Voorop geeft enkele malen per jaar een nieuwsbrief uit. Hierin leest u de laatste stand van zaken over activiteiten waar Veiligheid Voorop bij betrokken is.

FacebookTwitterLinkedIn
Nieuws | Veilig

Richtlijn Productacceptatie in Chemische Logistiek Magazine

In de laatste uitgave van het Chemische Logistiek Magazine geeft Pehr Teulings een toelichting over de door VOTOB en haar leden ontwikkelde Richtlijn Productacceptatie. Er wordt ingegaan waarom deze ontwikkeld is, wat de richtlijn inhoudt en wat de te nemen stappen zijn in het productacceptatieproces.

U leest het artikel hier.

Eerder sprak de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) al zijn complimenten uit aan VOTOB en haar leden voor het opstellen van strenge richtlijnen voor het veilig en verantwoord aannemen van producten middels o.a. de Richtlijn Productacceptatie. Deze afspraken gaan verder dan de regelgeving. Het gaat over wat goed is voor mens en milieu. VOTOB toont hiermee haar maatschappelijke verantwoordelijkheid, aldus de ILT.

Voor meer informatie rondom de Richtlijn Productacceptatie kan contact opgenomen worden met Pehr Teulings via teulings@votob.nl en voor de bijbehorende opleidingen van VOTOB Academy via info@votobacademy.nl.

FacebookTwitterLinkedIn
Nieuws

Nieuwe IMO-wetgeving persistent floaters

Per 1 januari 2021 wordt de nieuwe IMO-wetgeving van kracht inzake persistent floaters.

FacebookTwitterLinkedIn